Bizneswoman Roku w świecie nowych technologii

15 PAźDZIERNIK 2014, WARSZAWA
Podsumowanie
Jeszcze tylko miesiąc (tj. do 14 listopada) trwają zgłoszenia do ogólnopolskiego konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku 2014. Uczestniczki mogą otrzymać tytuł w jednej z czterech kategorii: Debiut Roku, Moja Firma, Korporacja i Działalność na rzecz kobiet. Dodatkowo, po raz pierwszy jedna z finalistek ma szansę otrzymać specjalne wyróżnienie za dokonania w świecie nowych technologii. Laureatki wybierze jury pod przewodnictwem Ireny Eris, a internauci zdecydują, kto otrzyma „Nagrodę publiczności”. Organizatorami VI edycji konkursu są Sukces Pisany Szminką i Radio ZET Chilli.

Drogie Panie, jeśli po przeczytaniu informacji o konkursie uważacie, że to coś dla Was i czujecie pod skórą, że mogłybyście w nim wystartować, ale… wahacie się, ponieważ nie wiecie czy jesteście wystarczająco zaawansowane w prowadzeniu biznesu, to odrzućcie wątpliwości i niepotrzebną skromność… koniecznie wyślijcie aplikację konkursową! – zachęca Anna Czerwoniec, właścicielka firmy VitaInSilica i ubiegłoroczna laureatka konkursu Bizneswoman Roku w kategorii „Debiut Roku”. Wygrana zaowocowała promocją firmy, mojej osoby oraz zespołu osób, które ją rozwijają. Co najważniejsze konkurs dał mi możliwość poszerzenia grona cennych kontaktów biznesowych, a to dla każdego przedsiębiorcy jest bezcenne. Poza tym, taka nagroda zobowiązuje do ciągłego rozwoju i sprawia, że nie sposób osiąść na laurach.

Organizatorzy konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku zapraszają do udziału zarówno panie, które zarządzają wielkimi korporacjami, swoimi przedsiębiorstwami, jak i właścicielki innowacyjnych start-upów. Zgłoszenia należy wysyłać do 14 listopada br. na adres mailowy: konkurs@bizneswomanroku.pl. Wszystkie aplikacje będą rozpatrywane pod kątem przedsiębiorczości, kreatywności, innowacyjności, umiejętności pozyskiwania funduszy na rozwój, efektywności inwestycji, poziomu społecznego zaangażowania zarządzanych podmiotów, a także pasji i wytrwałości w realizacji zamierzonych celów. Spośród wszystkich zgłoszeń zostanie wyłonionych 20 finalistek, z których 4 otrzymają tytuł Bizneswoman Roku.

Dodatkowo, po raz pierwszy jedna z pań otrzyma specjalne wyróżnienie: „Kobieta w Nowych Technologiach”. Jeśli kandydatka pracuje w branży IT lub prowadzi działania na rzecz promowania karier kobiet w tym sektorze, jej zgłoszenie może być dodatkowo rozpatrywane pod kątem tej nagrody.

Członkini jury oraz autorka technologicznego bloga jestem.mobi - Monika Mikowska mówi: Za mało mamy kobiet liderek w świecie nowych technologii. Najczęściej wynika to z braku wiary we własne możliwości i pewnej obawy przed rywalizacją z mężczyznami. Świat technologii jest zdominowany przez mężczyzn, ale właśnie dlatego mądrym i przedsiębiorczym kobietom… jest bardzo łatwo w nim się wyróżnić. Bardzo się cieszę, że organizatorzy konkursu wprowadzili dodatkową nagrodę, bo świat IT jako całość rozwija się niesamowicie szybko, bardzo wyraźnie wpływa i dynamicznie zmienia nasze codzienne życie i choćby dlatego zasługuje na szczególną uwagę.

Podobnego zdania jest Jarosław Dąbrowski - Członek Zarządu, dyrektor ds. technologii w GTECH Poland: Branża nowych technologii pełna jest kobiet, dla których praca jest ich największą pasją. Także wiele sukcesów GTECH na całym świecie to zasługa pań, które u nas pracują. Inżynierki czy kierowniczki projektów, to w naszych zespołach znacząca grupa, mająca realny wpływ na dostawy naszych produktów i zadowolenie klientów. Cieszymy się, że 25% naszego centrum technologicznego to kobiety ale jednocześnie żałujemy, że ten odsetek nie jest wyższy. Mam nadzieję, że nasze wsparcie konkursu Bizneswoman Roku i promowanie karier kobiet w branży IT przyczyni się do tego, że z roku na rok będzie ich coraz więcej.

Finalistki konkursu zostaną wyłonione w styczniu 2015, natomiast laureatki poznamy na uroczystej gali, która odbędzie się w lutym tradycyjnie na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. Szczegółowe informacje na temat zasad uczestnictwa oraz przebiegu konkursu można znaleźć na stronie www.bizneswomanroku.pl.

O konkursie:

Organizatorami konkursu jest Sukces Pisany Szminką i Radio ZET Chilli. Partnerem strategicznym Grupa PZU, partnerem wspierającym GTECH, audytorem firma doradcza PwC, a partnerem prawnym jest WKB.

W skład Jury VI edycji wchodzą następujące osobistości świata biznesu i showbiznesu: Dr Irena Eris – założycielka Laboratorium Kosmetyczne Dr Irena Eris, Agata Młynarska – działaczka na rzecz kobiet, dziennikarka, Jolanta Borowiec – Dyrektor zarządzająca Polsat Cafe, dr Ewa Rumińska Zimny - Ekspert ONZ ds. Gender and Economy, Olga Zarachowicz – Dyrektor zarządzająca ds. HR z grupie PZU, Grażyna Piotrowska-Oliwa - Wiceprezydent Pracodawców RP, Członek Rady Nadzorczej i Przewodnicząca Komitetu Audytu w Hawe S.A, Agnieszka Ostaszewska – Partner w dziale audytu i usług doradczych PwC, Małgorzata Fuszara – Sekretarz stanu w Kancelarii Premiera i pełnomocnik rządu do spraw równego traktowania, Nina Kowalewska-Montlik – Prezes New Communication, Natalia Gębska – Współtwórczyni Radio ZET Chilli, Monika Mikowska – autorka bloga jestem.mobi, współwłaścicielka studia projektowego mobee dick, Grzegorz Hajdarowicz – przedsiębiorca, wydawca, założyciel Grupy Kapitałowej GREMI, Paweł Zielewski – redaktor naczelny Pierwszego Miliona, Marek Borzestowski – partner Giza Ventures, Dariusz Żuk – Prezes Fundacji Polska Przedsiębiorcza, Krzysztof Przybył – Prezes Fundacji Polskiego Godła Promocyjnego Teraz Polska, Jarosław Dąbrowski – Członek Zarządu, dyrektor ds. Technologii GTECH Poland, Jacek Świderski – Prezes Zarządu Wirtualna Polska

Partner PR: d*fusion communication.

Kontakty PR
O firmie Sukces Pisany Szminką

Tell the visitors of your pressroom the most important facts about your company. Think of size, revenue, services/products offered, history and plans your mission

informacje prasowe