Finalistki VI edycji konkursu Bizneswoman Roku wybrane!

04 LUTY 2015, WARSZAWA
Podsumowanie
Znamy już nazwiska finalistek VI edycji konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku. Audytor firma doradcza konkursu PwC wyłonił 20 finalistek w czterech kategoriach: Debiut, Moja Firma, Korporacja i Działalność na Rzecz Kobiet. Będą one walczyły o tytuły Bizneswoman Roku. Dodatkowo uczestniczki konkursu mają szansę otrzymać specjalną nagrodę za dokonania w świecie nowych technologii. Jak co roku organizatorzy oddadzą także głos w ręce Internautów, którzy wybiorą zwyciężczynię nagrody publiczności.

Właśnie dobiegł końca II etap konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku. Oznacza to, że znamy już nazwiska finalistek.

Finalistki w kategorii Debiut Roku

1. Daria Prochenka i Justyna Szuszkiewicz - właścicielki i pomysłodawczynie Clochee - szczecińskiej spółki, która wprowadziła na polski rynek serię naturalnych kosmetyków dla kobiet, które cenią ekologię.
2. Ewa Maria Hordejuk – właścicielka prywatnej szkoły muzyki Music School w Warszawie, która dedykowana jest osobom z klasy biznes, rodzicom dzieci w wieku 7-16 lat, a także specjalistom HR dużych i średnich firm, zainteresowanych tematem employer brandingu, a szczególnie systemami motywacyjnymi.
3. Barbara Sołtysińska – Prezes Zarządu LifeTube - największej zasięgowej sieci partnerskiej YouTube w Polsce.
4. Monika Zagajska – właścicielka warszawskiej perfumerii Mo61 Perfum Lab, która oferuje klientom tworzenie zapachów z ponad 200 ingredientów sprowadzanych z południa Francji.
5. Edyta Kocyk - Prezes i współzałożycielka spółki technologicznej SiDLY, działającej w obszarze telemedycyny, która zajmuje się konstruowaniem innowacyjnych urządzeń do teleopieki. Spółka uzyskała wiele wyróżnień na arenie międzynarodowej i otrzymała tytuł TOP10 najlepszej spółki ekosystemu Polski Przedsiębiorczej.

Finalistki w kategorii Moja Firma

1. Maria Antonina Samecka – Dyrektor Kreatywna marki RISK, której znakiem rozpoznawczym są eleganckie, szare dresy. Firma powstała w 2012 r. i aktualnie jest obecna w 12 krajach – m.in w Rosji, Francji, Danii, Arabii Saudyjskiej, Niemczech i we Włoszech.
2. Wioletta Jankielewicz – Prezes Zarządu firmy ALFATEC, która powstała w 2004 r. i dziś jest jednym z największych dostawców opakowań aluminiowych i papierowych dla branży piekarniczej, cukierniczej, masarniczej i gastronomicznej.
3. Dorota Drozdowska –Szymborska – Prezes Zarządu i pomysłodawczyni studia wydawniczego i filmowego DODO4STORY, której główną gałęzią działalności jest wydawanie multibooków. Założycielka Fundacji Drabina Rozwoju.
4. Ewa Filipiak – Prezes Zarządu firmy programistycznej IT-Trans, która tworzy elementy oprogramowania do sprzedaży biletów. Twórcy systemu biletowego do projektu Śląskiej Karty Usług Publicznych i Przewozów Regionalnych - największego przewoźnika kolejowego w Polsce.
5. Katarzyna Pastwa – współwłaścicielka Vanilla night&day - polskiej marki ekskluzywnej nocnej bielizny damskiej, która sprzedaje swoje produkty na rynkach całego świata, m.in. w Niemczech, Francji Anglii, Irlandii, Rosji, Kanadzie, USA, Zjednoczonych Emiratach Arabskich, Islandii, Szwecji i Australii.

Finalistki w kategorii Korporacja

1. Agnieszka Zawistowska – Dyrektor UPC Biznes Polska
2. Dominika Bettman – Prezes ds. finansowych w Siemens Sp.z o.o.
3. Joanna Makowiecka-Gaca – Wiceprezes Zarządu Polimex-Mostostal SA
4. Dorota Raben - Prezes Zarządu Morskiego Portu Gdańsk S.A.
5. Violetta Ratajczak - Dyrektor sprzedaży na EuropęCentralną i Wschodnią w Vilmorin Garden Sp. z o.o.

Finalistki w kategorii Działalność na Rzecz Kobiet

1. Anna Rutkowska – Prezes Fundacji Przyjaźni WeGirls
2. Kamila Sidor – Prezes i współzałożycielka organizacji działającej na rzecz kobiet w UT „Geek Girls Carrots”
3. Bianka Siwińska – Dyrektor Zarządzająca Fundacji Edukacyjnej Perspektywy
4. Hanna Bober – założycielka Instytutu Macierzyństwa i autorka Kampanii Społecznej "Niepłodność Bez Retuszu"
5. Katarzyna Dziedzic – mentorka w Stowarzyszeniu Professional Women's Network

Laureatki kategorii: Bizneswoman Roku Korporacja, Moja Firma, Debiut Roku i Działalność na rzecz kobiet poznamy na uroczystej na gali, która odbędzie się pod koniec lutego na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.

Jak co roku oprócz czterech tytułów jedna z finalistek otrzyma nagrodę publiczności. Od 9 lutego do 24 lutego br. na stronie www.forbes.pl odbędzie się głosowanie, w którym każdy Internauta może oddać swój głos na wybraną finalistkę. Nowością VI edycji konkursu jest specjalne wyróżnienie: Kobieta w Nowych Technologiach dla bizneswoman reprezentującej branżę IT lub prowadzącej działania na rzecz promowania karier kobiet w tym sektorze.

Szczegółowe informacje na temat przebiegu konkursu można znaleźć na stronie www.bizneswomanroku.pl

Kontakty PR
O firmie Sukces Pisany Szminką

Tell the visitors of your pressroom the most important facts about your company. Think of size, revenue, services/products offered, history and plans your mission