Ewolucja czy rewolucja?

Zaproszenie na Konferencję Bizneswoman Roku XXI wieku, która poprzedza finał konkursu Bizneswoman Roku 2014

18 LUTY 2015, WARSZAWA
Podsumowanie
Jeszcze kilkadziesiąt lat temu uważano, że rolą kobiety jest tylko i wyłącznie zajmowanie się domem, dziećmi i mężem. Z biegiem lat sytuacja bardzo się zmieniła, ale nowe, przyniosło nowe wyzwania. Co zadziało się gospodarczo, w społeczeństwie, co w umysłach i świadomości samych kobiet w ostatnich latach? Co z tego wynika i jak wpłynie na rozwój wydarzeń w przyszłości?

Ewolucja czy nawet rewolucja nie dotyczy tylko aspektów społecznych. Przekłada się także na świat biznesu. Jego formę funkcjonowania, nowe zasady i prawa oraz nowe sposoby budowania przewag konkurencyjnych, jak chociażby te oparte o umiejętne korzystanie z dobrodziejstw różnorodności czy też aktywizacji grup społecznych wyłączonych na jakiś czas z życia zawodowego, gdzie kobiety stanowią zdecydowaną większość.

A korzyści z aktywizacji zawodowej kobiet jest wiele, szczególnie w państwach borykających się z problemem starzejącego się społeczeństwa, jednakże wiąże się to z koniecznością zaakceptowania przez nas nowego modelu rodziny i stosowania się do zasad równości. Jak zatem będzie wyglądać nasza najbliższa przyszłość? Co musi się zmienić, a zmiany czego mogą doprowadzić nas donikąd?Jaka będzie Bizneswoman XXII wieku?

O tematach związanych z ewolucją społeczną i gospodarczą będą dyskutować liderzy opinii podczas konferencji Bizneswoman XXI wieku, która poprzedzi finał ogólnopolskiego konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku 2014.

Prof. Małgorzata Fuszara Pełnomocniczka Rządu ds. Równego traktowania, Maria Czubaszek satyryk, pisarka, Katarzyna Majewska Stowarzyszenie Kobiet PZU, dr Ewa Woydyłło-Osiatyńska psycholog, , prof. Zbigniew Izdebski seksuolog , Beata Gessel vel Kalisz Kancelaria GESSEL, Marta Filipowicz Członek Zarządu, Dyrektor ds. Marketingu Philip Morris Polska, Marta Czartoryska - Żak Viceprezes Grupa WP i Agnieszka Ostaszewska Partner PwC.

Debaty poprowadzą: Magdalena Rigamonti i Olga Kozierowska.

Podczas konferencji będą też zaprezentowane wyniki badania PwC „Przedsiębiorczość kobiet”.

Program: http://sukcespisanyszminka.pl/wydarzenia/konferencje/item/6157-ewolucja-czy-rewolucja?.html

Partnerem Konferencji jest Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie.

Patronat honorowy nad konferencją objęła Pełnomocniczka Rządu ds. Równego Traktowania prof.Małgorzata Fuszara.

Więcej informacji:

Olga Kozierowska

olga.kozierowska@sukcespisanyszminka.pl

m. 502 777 100

O firmie Sukces Pisany Szminką

Tell the visitors of your pressroom the most important facts about your company. Think of size, revenue, services/products offered, history and plans your mission

informacje prasowe